Регион

Хванаха 1.2 кг. контрабандни златни накити на Капитан Андреево

Над 1.2 кг. контрабандни златни накити за 144 000 лв. откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при две проверки, съобщават от Агенция „Митници“.

На 11 септември на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Турският водач представил редовни документи за превозваната стока – дини от Турция за Германия.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която на три места в шофьорската кабина – под седалките и във фабрична кухина над панорамното стъкло, са открити четири картонени кутии с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 985.60 грама са от 14, 21 и 22-каратово злато на стойност 116 392 лева.

Контрабандно пренасяните златни бижута са задържани. Спрямо турския гражданин е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

ЗлатоПри другия случай лек автомобил с немска регистрация пристигнал на пункта на 9 септември. В колата пътували водачът, съпругата му и двете им деца – немски граждани, които заявили, че не пренасят стоки, пари или валутни ценности за деклариране.

При извършената митническа проверка, в конструктивна кухина на автомобила митническите служители откриват пакети със златни изделия. Според експертизата изделията са с общо тегло 269.80 грама на стойност 28 329 лева. На шофьора е съставен акт по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button