Любопитно

С шествие откриха международния театрален фестивал в Тополовград

С шествие снощи беше открит Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград, съобщават от областната администрация.

Проведе се церемония по издигане на знамето на фестивала на площада. След нея жителите и гостите на града се отправиха към читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, където кметът Божин Божинов тържествено откри 25-то издание на престижния фестивал, събрал участници от България и чужбина.

ФестивалСред официалните гости бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов.

„Изкуството е по-силно от войната, по-силно е от неволите, по-силно е от нерадостите. Сигурна съм, че всеки един от нас, когато се потопи в онова, което се случва на сцената, забравя всичко.“, каза от сцената Йотова. Ангелов връчи поздравителен адрес на кмета Божин Божинов.

Тържествената програма продължи с постановката „Народен представител“ от Бранислав Нушич.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button