Регион

Деца събраха 2.2 тона хартия и пластмаса, получиха награди

За четвърта поредна година в Харманли беше насърчено разделното събиране на отпадъци сред деца, ученици и възрастни, съобщават от общината.

Включилите се доброволци предадоха общо 2 200 кг. разделно събрани хартия и пластмаса и получиха награди – дръвче за засаждане, компост, блокче за рисуване, книжка, тетрадки, химикали и много други.

Събраните непотребни опаковки, стари вестници и тетрадки бяха извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране и рециклиране, за да се превърнат в суровини за нови продукти. В това се убедиха всички, които проявиха интерес и станаха част от Деня на отворените врати.

ХарманлиУправителят на общинското дружество „Екоресурс Харманли“ Даниела Борисова запозна посетителите с дейността на компостиращата инсталация и пътя на отпадъка, а всички те имаха възможността да видят къде се извършва сепарирането и компостирането на постъпващите отпадъци.

Използвайки от готовия компост най-малките облагородиха района като засадиха дръвчета. Участниците получиха по 3 литра от произведената екологична био тор. Всеки желаещ може да закупи компост от Регионалното депо за отпадъци край Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button