Любопитно

Три прими се потапят в „Мистериите на Хухла“

Три прими ще участват на „Мистериите на Хухла“ на 7 и 8 октомври в ивайловградското село.

Мими Николова е първата носителка на „Златният Орфей“, Богдана Петрова е първата носителка на наградата в „България търси талант“, а Петя Цонева е първата носителка на наградата за поезия на името на Ивайло Балабанов.

Хухла
Мими Николова

Жури от Мистериозната хухленска академия на науките ще присъди поредния приз „Почетен селянин“ на „Мистериите на Хухла“. А той е бронзов цървул, изваян от скулптора Емил Пенчев, пробит от ходене, в който е поставено земното кълбо.

Хухла
Петя Цонева

Не са малко лауреатите на този планетарен символ, припомня Иван Бунков, инициатор и главен двигател на културния празник. Сред тях са поетите Петър Василев и Ивайло Балабанов, акордеонистът Нешко Нешев, цигуларят виртуоз от Турция Недим Налбантоглу, оперният певец Калуди Калудов, а в последните „Мистерии“ с цървула се обу и поетът Бойко Ламбовски.

ХухлаКой ще грабне тази година наградата не знаят дори и организаторите на феста, подкрепян от община Ивайловград, защото новината идва в последния момент на мястото на събитието – връх Свети Илия, над прочутото ивайловградско село Хухла, от където погледът се рее над три държави – България, Гърция и Турция.

Хухла
Златина Георгиева

Трите прими, заедно със световноизвестния квартет „Ева“, кавалджията Костадин Генчев и флейтистката Златина Георгиева ще направят така, че на този загадъчен връх земя и небе да се слеят от радост и щастие, допълват организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button