Хасково

Освободиха срещу 7 000 лв. гаранция задържания за лекарствата с дрога в макари

45-годишният Светослав Кабакчиев от Пловдив е освободен от ареста от Хасковския окръжен съд срещу парична гаранция в размер на 7 000 лв.

Той беше задържан за контрабандата на 41 049 лекарствени таблетки от състава на Диазепам, съдържащи наркотично вещество. Стойността им е 15 000 лв., като според разследващите медикаментите са за черния пазар в Европейския съюз. Ако бъде признат за виновен Кабакчиев го грози затвор от 3 до 15 г. и глоба от 10 000 до 100 000 лв.

ДрогаHaskovo.info припомня, че мъжът беше арестуван преди три дни на границата при опит да влезе от Турция с лек автомобил. Лекарствата, съдържащи наркотични вещества, бяха открити в 48 макари с прежда. Това е най-голямото количество от този тип лекарства, разкрито от митничарите на Капитан Андреево през 2022 г.

Според съда няма реална опасност обвиняемият да се укрие. Той има постоянен адрес и доходи, с които издържа семейството си. С чисто съдебно минало е и добри характеристични данни. Посещава периодично лекар заради влошеното си здравословно състояние. По тези причини искането за постоянен арест на прокуратурата не е уважено и Кабакчиев е освободен срещу паричната гаранция.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Крият 41 000 таблетки с дрога в 48 макари с прежда – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button