Хасково

Близо 500 000 лв. задължения са събрани с виртуалния ПОС терминал на НАП – Хасково

Близо 500 000 лв. публични задължения са внесени от началото на годината чрез виртуалния ПОС терминал, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Това са 5% от всички данъци, осигуровки и други суми, платени чрез виртуални или физически терминални устройства на НАП.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. За плащането чрез виртуалния ПОС терминал не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

Електронната услуга спестява време и пари на клиентите, тъй като не се налага да посещават офис на администрацията и могат да направят превод по всяко време на денонощието, когато е удобно за тях.

Всеки, който притежава банкова карта, може да превежда чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП, както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от Агенцията, като глоби от КАТ, съд, община и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button