Любопитно

Българо-италианско трио открива Есенните музикални дни в Димитровград

32-то издание на Есенните музикални дни „Жул Леви“ ще се проведе през октомври и ноември в Димитровград, съобщават от общината.

Началото им винаги е тематично свързано с Международния ден на музиката, който се отбелязва в началото на октомври. Програмата ще започне на 4 октомври от 18 ч. на Централната градска алея с концерт на LAMP OF(F) TRIO – БЪЛГАРИЯ/ИТАЛИЯ.

Следващият концерт е на 6 октомври от 19 ч. в Спортна зала „Младост“, когато публиката ще може да се наслади на спектакъла „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКАТА с участието на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.

На 12 октомври ще има КОНЦЕРТ НА ПЕРКУСИОНЕН АНСАМБЪЛ „ПРЕСТО“. Акустично-джазово трио със солист Мария Арнаудова и специалното участие на ДЖАН ТУТУ – ВИБРАФОН/ТУРЦИЯ и ДИМИТЪР БАКЪРДЖИЕВ – САКСОФОН и ФЛЕЙТА.

На 20 октомври в камерната зала на КДК е планирана ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА „БРАЗИЛЦИ“ със съдействието на Унгарски културен институт „ЛИСТ“, а в края на октомври ще се проведе 14-ти МЛАДЕЖКИ JAZZ ФЕСТИВАЛ 2022 – ДИМИТРОВГРАД, изпълнен с програма от концерти за ценителите на джазовата музика.

През ноември в зала „Жул Леви“ ще има два концерта – КОНЦЕРТ НА ЗАБАВНО-ДУХОВ ОРКЕСТЪР ДИМИТРОВГРАД И ПРИЯТЕЛИ и КОНЦЕРТ НА ПРЕДСТАВИТЕЛЕН СМЕСЕН ХОР РОДНА ПЕСЕН КЪМ ОНЧ „ЗАРЯ“ – ХАСКОВО. Спортна зала „Младост“ ще бъде домакин на XVI-то издание на Националния танцов конкурс „България танцува“.

Същевременно ще могат да се разглеждат и три различни изложби в Зала „Асен Крайшников“ – „Българските птици през очите на един поляк“ на Мачей Шимански, послaник на Република Полша в България, в ХГ „Петко Чурчулиев“ изложбата „Владимир Димитров – Майстора“ поради големия интерес е удължена до края на октомври, както и изложбата „Духът на маслодайната роза“ на Исторически музей „Искра“ – Казанлък, позиционирана в централната зала на Исторически музей.

ЕСЕННИ МУЗИКАЛНИ ДНИ „ЖУЛ ЛЕВИ“ 2022 – ДИМИТРОВГРАД

 

  • 04 ОКТОМВРИ / ВТОРНИК

18.00 ЧАСА – ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА АЛЕЯ

КОНЦЕРТ НА LAMP OF(F) TRIO – БЪЛГАРИЯ/ИТАЛИЯ

 

  • 06 ОКТОМВРИ / четвъртък

19.00 ЧАСА – Спортна зала „Младост”

„Световното кино в музика“ – спектакъл на Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.

 

  • 12 ОКТОМВРИ / СРЯДА

17.30 ЧАСА – ПЛОЩАД „ПОЕЗИЯ“

КОНЦЕРТ НА ПЕРКУСИОНЕН АНСАМБЪЛ „ПРЕСТО“

При неблагоприятни климатични условия, концертът ще се проведе в  КАМЕРНА ЗАЛА на КДК

 

  • 17 ОКТОМВРИ / ПОНЕДЕЛНИК

17.30 ЧАСА – ПЛОЩАД „ПОЕЗИЯ“

АКУСТИЧНО ДЖАЗОВО ТРИО ПРЕДСТАВЯ:

CAN TUTUG (ДЖАН ТУТУ) – ВИБРАФОН / ТУРЦИЯ

ДИМИТЪР БАКЪРДЖИЕВ – САКСОФОН И ФЛЕЙТА

СОЛИСТ – МАРИЯ АРНАУДОВА – ВОКАЛ

При неблагоприятни климатични условия, концертът ще се проведе в  КАМЕРНА ЗАЛА на КДК

 

  • 20 ОКТОМВРИ / ЧЕТВЪРТЪК

18.00 ЧАСА – КАМЕРНА ЗАЛА КДК

ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА „БРАЗИЛЦИ“

Със съдействието на Унгарски културен институт „ЛИСТ“

 

 

  • 24 / 27 ОКТОМВРИ

14‘ МЛАДЕЖКИ JAZZ ФЕСТИВАЛ 2022 – ДИМИТРОВГРАД

(С отделна програма)

 

  • 10 НОЕМВРИ / ЧЕТВЪРТЪК

18.00 ЧАСА – ЗАЛА „ЖУЛ ЛЕВИ“

КОНЦЕРТ НА ЗАБАВНО-ДУХОВ ОРКЕСТЪР ДИМИТРОВГРАД И ПРИЯТЕЛИ

 

  • 17 НОЕМВРИ / ЧЕТВЪРТЪК

18.00 ЧАСА – ЗАЛА „ЖУЛ ЛЕВИ“

КОНЦЕРТ НА ПРЕДСТАВИТЕЛЕН СМЕСЕН ХОР РОДНА ПЕСЕН КЪМ ОНЧ „ЗАРЯ“ ГР. ХАСКОВО

 

  • 18-20 НОЕМВРИ 2022г./ петък, събота и неделя

Спортна зала „Младост”

ШЕСТНАДЕСЕТИ  НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ КОНКУРС  ЗА ТЕАТРАЛНО – СЦЕНИЧНИ ТАНЦИ – КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ, ХАРАКТЕРНИ И СЪВРЕМЕННИ ТАНЦИ „БЪЛГАРИЯ  ТАНЦУВА” 

 

Съпътстващи изложби:

  • Зала „Асен Крайшников” – „Българските птици през очите на един поляк“ на Мачей Шимански, послaник на Република Полша в България (датата на откриване ще бъде обявена допълнително)
  • Художествена галерия „Петко Чурчулиев” – Изложба „Владимир Димитров – Майстора”, (гостува Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” гр. Кюстендил) , удължена до 30.10.2022г.
  • – Исторически музей – Изложба „Духът на маслодайната роза”, (гостува Исторически музей „Искра” гр. Казанлък) удължена до 30.10.2022г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button