Избори 2022 - Предизборни публикации

Бойко Рашков: МВР отстъпва от борбата срещу купения вот. Не очаквам честни избори

Има отстъпление от това, което се правеше миналата година срещу купуването и продаването на гласове, особено в област Хасково. Не очаквам честни избори. Това заяви на среща с граждани в Хасково бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той подкрепи местната листа с кандидати за народни представители на „Продължаваме промяната“.

Рашков припомни, че на юлските избори миналата година в региона е имало около 100 досъдебни разследвания, а през ноември около 150 за изборна търговия. Сега делата се броели на пръстите на едната ръка. Заедно с Рашков беше и тогавашният директор на областната дирекция на МВР в Хасково Венцислав Кирчев, който е кандидат за депутат в Кърджали. Двамата припомниха, че в региона бяха открити списъци с 28 000 души с ЕГН-та, а под отговорност бяха подведени дори кметове и техни семейства. Сега огромната част от тези дела били в съдебна фаза, което означавало, че МВР си е свършило работата.

Бойко РашковИдвам от Кърджали, където вчера са арестували един човек от общинския съвет за купуване на гласове и това е предизвикало протест пред МВР в защита на това лице с участието на кмета на града. Значи ако има данни за някой, че е извършил престъпление, местната власт го защитава с протест. Представяте ли си докъде е стигнала демокрацията, заяви Бойко Рашков.

Според него по-либералното поведение на някои служби в МВР към престъпленията срещу политическите права на гражданите сега явно толерира определени партии.

Ние обявихме началото на войната срещу пияните и дрогирани водачи на моторни превозни средства. Тогава беше скептично прието като нещо „ден до пладне“. Но това беше само старт, коментира бившият МВР шеф по повод зачестилите напоследък инциденти. Крайната дата трябва да е моментът, в който тези водачи няма да застрашават другите граждани на пътното платно, категоричен беше той. Рашков посочи, че има проблеми и от законодателно, и от практическо естество. Например не било нормално МВР да не успява да връчи наказателните постановления на шофьорите.

Бойко РашковПо повод фитосанитарния контрол на Капитан Андреево Бойко Рашков посочи, че там ситуацията е завладяна от тъмни сили и е хвърлен голям ресурс, за да може държавата да си върне поне част от границата.

Ние ще продължим по същия път, а това, което не сме започнали, ще започнем, каза още бившият министър и припомни, че „Продължаваме промяната“ има политика, насочена към отделния човек, а не към групировки и сенчест бизнес.

Ако хората желаят честен управленски екип, това е „Продължаваме промяната“, която ще осигури повишаване на пенсиите, на заплатите, ще продължи да строи детски градини и те ще са безплатни, заяви още Бойко Рашков и посочи, че е крайно време България да спре да бъде шампион по корупция.

Бойко Рашков

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button