Регион

Отново дадоха на прокуратурата подвижните секции в Минерални бани

Подвижните секции в община Минерални бани и на тези избори са дадени на прокуратурата, съобщиха от полицията.

Причината е, че близо 1/3 от заявилите желание да гласуват с подвижни секции нямат документ от ТЕЛК или лекарско становище. През миналата година прокуратурата също разследваше нарушения около подвижните секции в тази община.

Междувременно от полицията информираха, че през последния месец при специализираните полицейски операции в Хасковска област до 24 часа са били задържани четирима души по сигнали за търговия с гласове. В част от тях е имало списъци, а срещу други има свидетелски показания. Те са от различни населени места, няма връзка между тях.

Общо проверените сигнали за търговия с гласове са 17. Извършени са над 820 беседи с хора от криминалния контингент. Издадени са 46 предупредителни протокола, свързани с нарушения на изборното законодателство. Проверени са над 15 000 автомобила и над 17 000 души. Хванати са 43 шофьори бе книжки, както и 28 пияни и дрогирани шофьори. Издадени са над 800 електронни фиша, 500 акта и 700 фиша.

От снощи специализирана полицейска операция се провежда в Свиленград. Задържани са двама незаконно пребиваващи в страната, които засега са с неустановена самоличност. В помещение за бързи кредити са намерени около 10 000 лв., две дебитни и лична карта. Проверяват се търговски обекти и заложни къщи.

Акции има и на други места в региона, като в жилище са открити 10 000 флакона с райски газ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Jack Bauer
Jack Bauer
30.09.2022 23:10 23:10

В баните изборите трябва да се забранят. Офците не стига че гласуват под строй, ами и лъжат.

Back to top button