Регион

Стягат ремонта на разбит път в Димитровградско

Предстои ремонт на един от пътищата в лошо състояние в община Димитровград от Радиево до Голямо и Малко Асеново, съобщи кметът Иво Димов.

Правителството вече одобри проекта на общината, като предстои подписването на договора с МРРБ. Ремонтът ще струва близо 5 млн. лв., като на този етап държавата ще осигури 50% от сумата. Димов се надява останалата част от парите да бъдат предвидени в новия държавен бюджет.

Пътят е с дължина 6.3 км. и ще бъде разширен. Предвижда се основна рехабилитация на трасето с изграждането на отводнителни съоръжения, два пласта асфалт и маркировка.

ПътПроектът ще бъде разделен на две фази. Първата е от Малко Асеново до средата на пътя. Този участък е в по-лошо състояние. При осигурено финансиране ще бъде завършена и втората фаза. Предстои провеждането на обществена поръчка за избор на изпълнител, а същинските ремонти ще започнат през пролетта. Димов очаква пътят да бъде завършен догодина по това време.

Общината разчита на пари от държавата и за други разбити пътища, какъвто е този от квартал „Марийно“ за селата Бряст и Здравец. Сега започва частичен ремонт на пътя за село Длъгнево и рехабилитация на две улици в квартал „Черноконево“.

Жителите на село Радиево пък останаха без нова канализация. При ремонта на главния път през селото АПИ трябваше да възложи на фирмата преди асфалтирането да се положат тръбите, които общината закупи. От Пътната агенция обаче са се забавили и участъкът е асфалтиран без да се положат тръбите за канализацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Абв
Абв
05.10.2022 10:56 10:56

За Симеоновград пътят е за ремонт на ремонта. Кога минаха 40 години?

Back to top button