Хасково

Архитекти представиха идеите си за преобразяване на книжния базар в Хасково

Архитекти представиха визиите си за реализиране на Арт зона на мястото на книжния базар в центъра на Хасково.

В своеобразния пленер участват 6 проекта, като на три от тях автори са архитектите от Хасково Георги Тангарджиев, Манол Манолов и Стойчо Добрев. Два са изготвени от архитектите Минчо Стоянов от Пловдив и Михаил Дянков от София, а шестия е на екип от Ловеч – Антонина Тритакова, Георги Събев и Росица Мирчева.

ПленерТе ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на УС на САБ, арх. Владимир Милков – председател на УС на КАБ, арх. Константин Димов – член на УС на КАБ, Председател на комисията по международна дейност, арх. Десислава Стоянова – носител на Първа награда в Националния конкурс Сграда на годината 2021, арх. Делчо Делчев – съосновател на Сдружение Трансформатори, арх. Веселин Серкеджиев – член на УС на САБ, арх. Тодор Грозев – главен архитект на Община Хасково, резервен член на журито – ланд. арх. Александър Недев.

В събота ще бъдат обявени призьорите от пленера. Наградният фонд е осигурен от Община Хасково. Победителят печели 3000 лв. и реализация на проекта, вторият печели 1000 лв., а третият – 500 лв.

ПленерОсновната цел на проекта е да се създаде територия за споделяне на артистичен талант и вдъхновение, място за опознаване света на различните видовете изкуство. Идеята е да се създаде място за отмора и срещи.

Организатори са Камарата на архитектите в България – Регионална колегия Хасково, Съюзът на архитектите в България – Дружество Хасково и Община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пипи
Пипи
08.10.2022 14:52 14:52

Тоест ще вземат прехраната на още хора с безумни идеи.Друго място няма ли та посягайте на книжния пазар,където хората си изкарват прехраната без да просят от държавата.

Анонимен
Анонимен
08.10.2022 20:51 20:51
Отговор до  Пипи

Колко точно хора си изкарват там прехраната? Отдавна няма смисъл от този базар.

Back to top button