Регион

Изгоряха 15 дка жито и 1000 бали фураж

Пожарна3 автомобила на харманлийската пожарна са гасили нива с жито в землището на селата Браница и Коларово в късния следобяд вчера, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Причината за пожара е късо съединение след попадане на твърд предмет в хедера на комбайн. В огъня са изгорели 10 дка пшеница и 1000 бали фураж, ел. инсталация и хидравлика на комбайна. Спасени са 650 дка пшеница.

5 дка пшеница е изгоряла при друг пожар вчера следобяд в нива на мъж от с. Момково, общ. Любимец. В гасенето са се включили два автомобила на Пожарната в Любимец. Причината отново е късо съединение. При този инцидент пожарникарите са спасили 55 дка пшеница.

Пожар е регистриран и в ивайловградското село Железино. Там се е подпалил колесен трактор ЮМЗ, паркиран пред дома на собственика си – 59-годишен мъж. При извършване на огледа се е установило, че първоначално са били запалени предна и задна леви гуми и е констатиран маркуч с тръбичка и накрайник, водещ от резервоара на трактора към филтъра за грубо почистване.

По същото време е станал още един палеж на покривна констукция на външна тоалетна в същото село. Площта на изгорялото помещение, собственост на 72-годишен мъж, е 2 кв.м. 

Още 16 пожара в областта са гасили вчера огнеборците, при тях няма материални загуби. При 15 от тях са горели сухи треви. 

С един автомобил на група „Спасителна дейност“ вчера в 19 часа е отстраняван рояк пчели на ул. „Никола Вапцаров“ в Хасково, съобщават още от Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button