Любопитно

Деца от Хасковско с награди от конкурса „С очите си видях бедата“

6 деца от Хасковска област бяха наградени в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Той се провежда вече 20 г., като за финалния етап бяха допуснати 500 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст. 32 бяха наградени на церемония в Националния дворец на децата с участието на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщават от МВР.

НаградиВ категорията за деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство с две награди са възпитаници на школа „Колорит“ при хасковското читалище „Заря“ с ръководител Веселина Делчева. В първа възрастова група първо място спечели 10-годишният Мартин Митев, а във втора група втора е Ева Твапанян на 12 г.

НаградиВ категорията за училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение са наградени четирима млади художници от региона. В първа възрастова група второ място печели Живка Красимирова на 10 г. от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, а първото място във втора група е за 13-годишния Петър Делчев от същото училище.

Второто място във втора група спечели Мирослав Тодоров на 13 г. от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград. Първа в трета възрастова група е 15-годишната Цеца Петрова от ЦСОП „Стефан Василев“ в Свиленград.

Награди

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button