Хасково

Бизнес делегация с интерес към инвестиции в Хасковско

Възможностите за бизнес, които предлага Хасковска област са били представени от областния управител Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов на среща с чуждестранна делегация, съобщават от областната администрация.

Бизнес делегацията е водил председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Сред гостите са били Камал Хюсеин, който е главен изпълнителен директор GDC и д-р Мохамад Наджар – член на Управителния съвет на здравна фондация.

Ангелов е поставил темата за бившето летище „Узунджово“, което е подходящо място за изграждане на индустриална зона. Той е подчертал, че теренът е в близост до турската граница и магистрала „Марица“. Камал Хюсеин е казал, че работи с британски партньори, с които заедно се интересували от отварянето на безмитна зона на летището.

Делегацията е направила оглед на сградата на Метрологията. Ангелов е изразил мнение, че там би могло да се изгради болнично заведение след изготвяне на проект и одобрение на Министерството на здравеопазването. Според областния управител сградата е подходяща и за университет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button