Любопитно

Светлана Николова с две награди от фестивал в Израел

В навечерието на Деня на народните будители харманлийката Светлана Николова получи Гран При от Международния фестивал на изкуствата „Българска душа на Святата земя“.

Престижната класация е в категория поезия. В раздел проза Николова е класирана на първо място.

Международният фестивал се организира за седми път от Арт салон „Сели – култура на народите“ в град Бат Ям, Израел, под егидата на кмета на града. Целта е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел, обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на родните корени, традиции и обичаи. Особена значимост на проявата е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света.

Фестивалът е подкрепен от Държавната агенция за българите в чужбина. „Благодарим Ви от сърце за прекрасните творби, за вълнуващите мигове с вашето творчество, за извора на българското слово, което оставихте в душите ни“, казват организаторите на наградените и на всички участници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button