Хасково

НАП – Хасково продаде имущество на длъжници за 600 000 лв.

Над 600 000 лв. са събрани през първите девет месеца на година от продажбата на имущество на длъжници, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Това са недвижими имоти, превозни средства и вещи, обявени на търг, заради неплатени данъчни, осигурителни и други задължения на досегашните им собственици. Със средствата от проведените търгове се погасяват изцяло или частично дългове към НАП и други взискатели като КАТ, общини, съд. Малко над 300 000 лв. са събрани от продадени недвижими имоти.

Приходите към бюджета са от общо 44 търга. В момента НАП предлага два леки автомобила Мерцедес, гараж в Хасково, както и два товарни автомобила Форд и Рено.

Все повече длъжници се стараят и успяват да погасяват задълженията си преди да се стигне до продажба. Само през миналия месец физически лица са внесли близо 360 000 лв. просрочени данъци и осигуровки, за да се избегне търг на запорирано тяхно имущество.

Данъчните препоръчват, за да не стига до подобни действия от страна на публичните изпълнители, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button