Любопитно

Предварителни списъци за романи в градската библиотека

От библиотеката отчитат повишен интересГолям интерес към романите на Людмила Филипова отчитат от Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Дори читателите се записват, чакайки реда си за „Мастиленият лабиринт“, „Стъклени съдби“ и останалите й книги, съобщи директорът на културната институция.

Много търсена е и „Знакът на българина“ на Димитър Недков. Сред най- четените книги през последните месеци от хасковлии са трилогията „Милениум“ на Стиг Лоушън и „Рицарят тамплиер“ на Ян Гид.

Тонка КойчеваНапоследък много търсена е и историческата литература, съобщи още Тонка Койчева. Там интересът на читателите е най-вече към „История на Шотландия“ на Мишел Дюшен, „История на Древен Египет“ на Джеимс Брестед, „История на ордена на тамплиерите“ на Марион Мелвил.

През това лято от билиотеката отчитат повишена посещаемост. 33 800 са взетите материали през първите 6 месеца на годината, 13 000 са отчетените посещения, а новорегистрираните читатели са 2 120.

Най-популярните романи2 735 часа е ползваният интеренет на 25-те компютъра за читатели. Обикновено интернетът в читалните се ползва за учебни цели, уточни Койчева и припомни, че първият час е безплатен. Много от по-възрастните хасковлии често използват интернет в библиотеката, за да се свързват със своите деца в чужбина.

През първите 6 месеца на годината библиотеката е била домакин на 4 изложби, организирани са срещи с авторите Мадлен Алгафари, Съни Сънински, Ирен Капеловска и с местни автори. Издадени са 4 библиографии и над 17 списъка с препоръчителна литература по теми като остепороза, тютюнопушене, наркомания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kasabalija
kasabalija
23.07.2011 11:05 11:05

това не е градската библиотека а регионалната
мисля че уважаемите журналити от хасковските медии трабва да знаят това
а градската билиотека на Хасково е в читалище “ Заря “ идете и вижте сами намира се на 150 метра от билиотека “ Христо Смирненски „

Стефка
Стефка
27.07.2011 10:52 10:52

Авторът на поредицата „Милениум“ не е Лоусън, а Стиг Ларшон. Хубаво е журналистите все пак да прочетат какво са написали, преди да го публикуват и меко казано – да покажат, че четат малко книги. И при нас за книгите на Людмила Филипова се чака на опашка, тази жена пише феноменално!

Back to top button