Хасково

НАП – Хасково издаде още 1 000 персонални кода

Близо 1 000 персонални идентификационни кода са издадени за последните 3 месеца, или средно по 15 за всеки работен ден, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

От началото на годината досега почти 5 700 потребители в областта са пожелали и получили ПИК, с който могат да ползват електронни услуги в е-портала на НАП.

За същия период са активирани и повече от 4 400 квалифицирани електронни подписа. С ПИК и КЕП клиентите на приходната агенция имат достъп до общо над 160 е-услуги. Най-търсени сред тях са: подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления и получаване на удостоверения.

С ПИК могат да се ползват не само електронни услуги на НАП, а и такива, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията и Министерство на земеделието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button