Регион

Заловиха рекордни количества цигари в кола и автобус

Снимка от Агенция МитнициЛека кола, „тапицирана“ със 7 мастербокса цигари, е задържана на ГКПП „Капитан Петко Войвода“ край Свиленград, съобщават от Агенция Митници. Малко по-късно на пункта туристи чакали с часове на границата, след като в автобуса им са намерени 40 мастербокса цигари, а след това митничарите извазили цигари от резервната гума на друга кола.

Откритите близо 3 500 кутии цигари в лек автомобил Фолксваген са своеобразен рекорд. При проверката папироси са открити във вратите на колата, в газовата й бутилка и в двигателя, а целият под е буквално подплатен с цигари.

Контрабандистите се превръщат в професионални тапицери – в леката кола няма място, на което да не са били укрити цигари, коментират от агенцията.

По-късно е проверен автобус с пловдивска регистрация, управляван от 56-годишен гръцки гражданин и превозващ общо 19 туристи, които пътували от Атина за Пловдив. Митничарите установили, че вторият шофьор на автобуса си е направил легло в специално обособеното помещение за почивка от цигари. Извадени са 40 мастърбокса цигари без бандерол – 30 направени за легло на водача и още 10, скрити под багажа на пътниците. Задържан е шофьорът на автобуса, а туристите са чакали с часове на пункта, докато бъдат извозени с друг автобус.

Същия ден 57-годишен български гражданин решил да избегне проверките на пункта „капитан Андреево“ и влязъл в България през Гърция. Митническите инспектори извадили от резервната гума на автомобила 115 кутии цигари. В колата се возели двама възрастни съпрузи, които се връщали от пазар в Турция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button