Хасково

Стягат акция срещу вандалите след посегателствата над паметника в центъра и парка зад ДНА

От кметството ще направят акция по опазването на Хасково, в която ще се налагат глоби на всички нарушители.

Тя ще е по подобие на полицейските и ще е насочена основно срещу вандалите в града, обяви кметът Станислав Дечев, след откъртването на главата на една от войнишките фигури на паметника на Незнайния войн, за което Haskovo.info писа. Главата е паднала, след като по паметника са се катерили група деца.

ПаметникГрадоначалникът определи постъпката като грозна и призова родителите да възпитават децата си в опазване на паметниците. Той припомни, че в града има катерушки и фитнес уреди, където децата и младежите да се катерят и тренират, а да не използват за това паметниците.

Дечев каза, че войнишката глава от паметника се съхранява в музея. Разговаряно е с екип от експерти, които се очакват скоро, за да обследват паметника и да го възстановят.

Кметът каза, че зачестяват вандализмите и във все още незавършения парк за ДНА. Там вече са изпратени екипи, има видеонаблюдение и се следи ситуацията. „Градът е на всички и трябва да го пазим“, завърши Станислав Дечев.

Обезглавиха един от войните на паметника в центъра на Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мнение
Мнение
31.10.2022 13:08 13:08

В родния град, е пълно с кифли и батки, с ниво на интелигентност колкото един павиан. Общество е болно, и ражда гамени и чалгаджии.

Некой си
Некой си
31.10.2022 13:44 13:44
Отговор до  Мнение

Вие сега павианите ли ще обиждате или на споменатите „кифли и батки“ комплимент ще правите ?А за болното общество – факт за съжаление.

000
000
31.10.2022 14:18 14:18
Отговор до  Мнение

А къде гледат ХРАНТУТНИЦИТЕ ОТ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО????
Защо не са изпратили другите хрантутници от милицията???

Иванка Радева
Иванка Радева
31.10.2022 14:02 14:02

Родителите виждат какво правят наследниците им все едно,че не ги интересува .Ролите все едно,че са на поляната в квартала,даже в скоро време ще се къпят във фонтана,боклуци се хвърлят навсякъде,парка се превърна в тоалетна за собствениците на кучета.Явно не заслужаваше да имаме нещо хубаво. Дано се въведе някакъв ред.

.

родител
родител
31.10.2022 15:02 15:02

кмете кога ще направите акция срещу карането на колела от дърти пенсионери на площада и по пешеходните зони . въртят педали като луди и изобщо не се интересуват че има малки деца.

Zdravko
Zdravko
31.10.2022 17:45 17:45

И СРАМА НЯМАТ

Back to top button