Любопитно

Приказни герои насърчават четенето в Хасково

„Приказна бърканица“ показаха ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ пред деца от втори клас на ОУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Васил Левски“.

Инициативата е част от празничните Паскалеви дни, които предшестват патронния празник на гимназията, а целта е да се насърчи четенето сред децата. Ученичките Калина Стоева от 10 б клас и Наталия Делчева от 12 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“, представиха приказките „Дядо вади ряпа“, „Бърканица в приказките“ и част от книгата „Пипи Дългото чорапче“. Освен възпитанички на гимназията по туризъм, момичетата посещават и Театралната школа към Младежки център в града.

ПГТС бурни аплодисменти второкласниците посрещнаха любимите си приказни герои, участваха във „ваденето на ряпата“ и споделиха своите емоции от четенето на книги, допълват от гимназията. С несдържана радост всяко дете искаше да разкаже за своята любима книга, а някои дори показаха своите ръчно изработени книжки с авторски приказки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button