Регион

Откриха стотици старинни монети при проверка на камион на Капитан Андреево

Контрабандно пренасяни 372 старинни монети са открити при проверката на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Тирът пристигнал на пункта на 1 ноември на път от Турция за Германия. Турският шофьор заявил, че не пренася лични вещи, ценности или валута за деклариране.

По метода „анализ на риска“ митничарите селектирали камиона за щателна митническа проверка. На различни места в шофьорската кабина и в джобовете на якето на шофьора са открити пакети със старинни изделия.

МонетиСпоред първоначално извършената експертна справка откритите старинни предмети са 372 сребърни и бронзови монети, 4 антични оловни търговски пломби, една част от бронзов пръстен и украса за пръстен от червен камък.

Старинните предмети са иззети. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Предстои експертиза за тяхното датиране и прецизно идентифициране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button