Регион

Предлагат обявяването на защитена местност „Долно Черковище“

Има предложение за обявяването на защитена местност „Долно Черковище“ в землището на стамболовското село.

Тя ще е с площ 4 690 декара. Проектът за заповед на министъра на околната среда и водите е качен на сайта на РИОСВ – Хасково. Предстои свикването на комисия, която да разгледа предложението.

Целта на обявяването на защитената местност е опазването на местообитанията на защитени, редки и застрашени растителни и животински видове. Сред тях са дъждовник, обикновен гребенест тритон, жълтокоремна бумка, дървесница, гущери, жаби, змии, костенурки и птици.

В границите на защитената местност се забранява всякакво строителство, прокарване на нови пътища, електропреносни мрежи, депониране на отпадъци, промяна на начина на трайно ползване на земята, корекция на речни корита, разкриване на кариери, изграждане на ветроенергийни и фотоволтаични инсталации, сечи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button