Регион

Прокуратурата иска 3 г. затвор за обвинения в изнасилването във Войводово

Районна прокуратура – Хасково е внесла протест срещу присъдата от 2 години условно с 4 години и 6 месеца изпитателен срок за обвинения в изнасилването и блудството в село Войводово. От държавното обвинение настояват за 3 години затвор, като наказанието да бъде изтърпяно ефективно.

Както Haskovo.info писа, на 3 ноември той беше признат за виновен, че на 1 срещу 2 декември миналата година в хасковското село е изнасилил 18-годишното момиче, а на следващия ден е блудствал с нея.

Подсъдимият ще трябва да заплати на пострадалата 25 000 лв. обезщетение с лихвата за причинените неимуществени вреди, допълват от съда.

Според прокуратурата размерът на наложеното наказание не отговаря на обществената опасност на деянието. Подсъдимият е бил осъждан, като за последното престъпление изпитателният срок на наложеното му наказание „лишаване от свобода“ е изтекъл само няколко месеца преди извършване на настоящите престъпления. Макар и реабилитиран, предишните осъждания са показател, че въпреки превенцията на наложените му наказания, подсъдимият е продължил да извърша престъпления, допълват от държавното обвинение.

Очаква се Окръжен съд – Хасково да насрочи съдебно заседание.

2 г. условно за обвинения за изнасилването във Войводово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.11.2022 12:59 12:59

Само Крумовите закони ще въдворят ред,какви условни присъди за такива

извратеняци

Back to top button