Хасково

Оставиха в ареста бизнесмен, хванат с близо 9.5 кг. хероин

Апелативен съд – Пловдив уважи протеста на прокуратурата и отмени изменената от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ на обвинения за контрабанда та на хероин бизнесмен с инициали М. М. и го остави в ареста.

Мъжът е задържан на 11 февруари при акция на ГДБОП на автомагистрала „Тракия“ близо до Ихтиман. Той е обвинен, че заедно със съучастници, е пренесъл контрабандно през ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България близо 9.5 килограма хероин на стойност 848 996 лева. Наркотикът е бил укрит в специален тайник в предното табло на единия автомобил, с който пътували обвиняемите, допълват от пловдивския съд.

Ако бъде признат за виновен обвиняемият го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Защитата му е излязла с аргумента, че мъжът е вече 9 месеца в ареста, но според пловдивските магистрати максималния допустим срок на задържане по тези обвинения е година и половина.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button