Хасково

Кметът на Одрин: България поголовно отказва визи на бизнесмени

Срещата в ХТППОт 1 година насам масово се отказват визи на турски бизнесмени за България. Това заяви днес кметът на Одрин Хамди Седефчи на среща с областния управител на Хасково и кмета на Димитровград в Хасковската търговско- промишлена палата.

Това започнало след смяна на ръководството на консулството и водело до отказ на бизнеса в Турция да инвестира в България. Проблемът наистина е сериозен, допълни и председателят на ХТПП Янчо Янев. Той разказа, че негови колеги от южната ни съседка пътували с шенгенските си визи през Гърция, за да дойдат на официални срещи в България.

Аз се ангажирам веднага след почивката на Министерски съвет да представя проблема пред външния министър Николай Младенов, заяви от своя страна областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Срещата в ХТППНа срещата в Хасковската търговско- промишлена бе подписан меморандум за сътрудничество при подготовката на съвместни проекти, с които да се кандидатства по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.

Един от основните проблеми, за който и областният управител на Хасково се ангажира да търси финансиране, е избягването на наводнения в Турско, предизвикани от повишаване на нивото на река Марица. Одрин ще черпи опит от България при изграждането на пречиствателни станции.

Димитровград и Одрин ще си сътрудничат и във връзка с развиването на търговията. Повод за това са двата големи пазара, разположени в градовете, обяви кметът на бригадирския град Стефан Димитров. Той подари на турския си колега почетния знак на Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aman
aman
09.08.2011 11:12 11:12

oblastnata sis slin4evi o4ila na glavata na ofisialna sreshta –-ama kukuuuu hi4 ta nyama

Анонимен
Анонимен
09.08.2011 13:35 13:35

Да прав си! Точно товае най-важното като ходи на срещи да не е със слъчеви очила, а не да решава проблеми.Стига с тоя външен вид

sgg
sgg
09.08.2011 13:37 13:37

областната е пълен смях 🙂 селяния отвсъкъде. и какви са тези бизнесмени – пазарджии 🙂

krivoglav
krivoglav
09.08.2011 21:32 21:32

abe kakvi biznesmeni ste be pa4i

Анонимен
Анонимен
10.08.2011 7:16 7:16

кмета на одрин да го духа

bg crajdanin
bg crajdanin
10.08.2011 9:54 9:54

abe hora ako nee odrin -tursia shte izmrem gladni ot kide se prehranva toya narod aaa vsi4ko koeto yadete i pushite e ot tursia elate da vidite jalnata gledka vseki den na pazardjiite po granisata kak si prehranvat semeystvata aa bg kakvo si ima –golota

вена
вена
11.08.2011 16:45 16:45

99% от тия „бизнесмени“ искат виза за да идват тук на казино, проститутки!

Back to top button