Хасково

Дофинансират с 842 000 лв. изграждането на парка, басейна и санирането на областната администрация

Общината предлага да се отпуснат допълнително 842 200 лв. за завършването на три обекта в Хасково.

Докладната от заместник-кмета Динко Тенев за актуализация на бюджета и корекция на капиталовите разходи ще се разгледа от общинския съвет на сесията на 25 ноември. С общо 842 200 лв. отпуснати през лятото от държавата ще се дофинансира санирането на областната администрация, изграждането на парка зад ДНА и спортния комплекс със закрит плувен басейн.

Решението за корекциите е взето след анализ на инвестиционните обекти и с цел осигуряване на ресурс за разплащане на предстоящите разходи в резултат на индексация на договори, се посочва в докладната.

Предложението е да се увеличат средствата за санирането на сградата на областната администрация с 480 000 лв, с което общо планираните разходи за годината ще бъдат 1 928 544 лв. Допълнителните средства ще бъдат като съфинансиране на обекта. Досега парите бяха единствено от ЕС и Националния фонд в съотношение 85:15, допълват от общината.

Допълнително 200 000 лв. се осигуряват за парка зад ДНА. Така общата стойност на обекта ще достигне 4 565 439 лв.

Със 162 200 лв. се увеличават и парите за изграждането на спортния комплекс със закрит плувен басейн. По този начин общо осигурените средства за реализация до края на годината достигат 1 735 400 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button