Хасково

Арести и в Хасково при акцията срещу детската порнография

13 души са задържани до момента в мащабната акция срещу разпространението на детска порнография, съобщиха от прокуратурата.

Както Haskovo.info писа, операцията започна тази сутрин в цялата страна, включително и в Хасково, където също има арести. Петима са задържани в София, а 8 във Варна, Девня, Елин Пелин, Перник, Хасково. Това не е организирана престъпна група, а отделни лица, които не се познават помежду си, допълват от държавното обвинение.

Сред задържаните има пилот от гражданската авиация от известна нискобюджетна компания, IT-специалисти, мотокарист, шлосер, общ работник, собственик на спортен магазин, автомонтьор, електротехник, оценител на недвижими имоти и др. Това са мъже между 30 и 40 години, но има и около 60-годишни.

Близо 50% са семейни с деца, повечето са с добри финансови възможности. Профилът им показва, че част от тях са склонни от виртуалния свят, да преминат и в реалния, и да посягат на деца, уточняват от прокуратурата.

Претърсени са около 20 адреса едновременно в 7 часа сутрин. Иззети са телефони, компютри, флашки и други. Намерени са клипове и снимки с брутални сцени на сексуално насилие с деца от 2 до 10 години. Децата са от бившите Съветски републики или от Далечния Изток – Тайланд, Филипините, Индонезия. Проверява се дали има деца и от България.

Установено, е че две от задържаните лица са споделяли активно файлове с детска порнография в изключителна близост до дом за деца, лишени от родителски грижи. В момента се проверява дали една от жертвите не е български гражданин и дали е участвал в клиповете.

В рамките на деня ще бъдат повдигнати обвинения. Санкцията за това престъпление е до 6 години лишаване от свобода.

Акция срещу детската порнография и в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пипи
Пипи
19.11.2022 6:27 6:27

Ужас,публикувайте им имената,адресите,тези хора живеят около нас.Какво ги криете.Цялото общество трябва да ги види а не само полицията.
И крайно време е да се актуализират законите в страната а не само заплатите на магистрати и депутати.В съда винаги намират вратичка опитни адвокати да смекчава присъдите.Тези хора са болни те не се коригират след това пак извършват друго престъпление.Толкова ли държавата не успява да изгради едни фабрики и да работят за държавната хазна и да са на строг режим а не по улиците.За смъртното наказание също за предумишлено,планирано убийство.Крайно време е вече да се поразчистят бокл-те по улиците.

Ужас
Ужас
23.11.2022 23:32 23:32
Отговор до  Пипи

Собственикът на спорния магазин срещу Френската Пекрна – Коцето Вишински. Той е, ужас! Страшна излагация!

Back to top button