Регион

Рекордни 30 кг. сребърни бижута откриха в тайници на автобус

Близо 30 кг. контрабандни сребърни бижута са открити в тайници на автобус при проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата. Количеството е рекордно за тази година.

Автобусът с чужда регистрация е пристигнал на пункта на 19 ноември на път от Турция за Сърбия. По метода „анализ на риска“ той е селектиран за щателна митническа проверка.

СреброПри пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол в два специално изградени тайника в гредата на задните гуми са открити 19 картонени кутии, пълни с 1 000 пръстена, 234 медальона, 68 колиета, 572 синджира, 606 гривни, 386 чифта обици. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са сребърни проба 925 с общо тегло 29.218 кг. на стойност 175 308 лева.

Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани. 45-годишният турски водач е обвинен, наложена му е парична гаранция и забрана за напускане на страната.

От началото на годината на Капитан Андреево са задържани над 131 кг. изделия от благородни метали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button