Любопитно

Хасковски ученици с награди от национален конкурс

Три награди спечелиха ученици от школата по етнография и история при хасковския Младежки център от XXX Национален ученически конкурс под надслов „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование на народите“, съобщават от общината.

От хасковската школа участваха шестима ученици. Те представиха четири презентации и два реферата. Първо място за реферата „Два символа на свободна България“ спечели Теодор Георгиев от 8 клас в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Второ място завоюва Теодор Атанасов, ученик от 9 клас в ПГДС „Цар Иван Асен II“ след защита пред комисия с презентацията „Престилката – знак и молитва“. Учениците имат право да кандидатстват за едногодишна стипендия по програмата на МОН за насърчаване на творческите способности на децата.

Специална награда на Института за етнология и фолклористика с Eтнографски музей към БАН за презентация на тема „Български обичаи и традиции, позабравени днес“ получи Кристиана Димитрова от 9 клас в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Надпреварата е посветена на 150 години от рождението на Гоце Делчев – български революционер, идеолог на македоно-одринското революционно движение. Тя се организира от Национален клуб „Родолюбие“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ваня
Ваня
30.11.2022 22:26 22:26

Браво на младежите и на г-жа Арнаудова, че ги е подготвила.

Back to top button