Любопитно

Дeтска градина в Харманли с титлата „Най-активна“

Детската градина „Ален мак“ в Харманли получава специалната награда за „Най-активна детска градина“ за участие в Деня на спорта, организиран от Сдружение BG Бъди активен.

Това бе осмото издание на инициативата, в която учебните заведения предлагат на децата и учениците си различни състезания, демонстрации, групови тренировки и забавни игри. Над 700 детски градини и училища са провели различни занимания, посветени за здравословния и активен начин на живот.

„Ален мак“ показва висока ангажираност към децата не само в Деня на спорта, а и през цялата година като включва възпитаниците си в различни дейности. Градината е ангажирала и родителите с почистване на двора като част от екологичната тема на празника „Спорт #БезОтпадъци“, казват организаторите .

Инициативата получи подкрепа от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта, както и от общини и областни управи от цялата страна. Във видео обръщение българският еврокомисар Мария Габриел отправи послание към преподаватели и директори да продължават да насърчават спорта и физическата активност в учебните заведения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button