Любопитно

Актрисата Силвия Предова съживява стари предмети за нов живот

Снимка Георги Даскалов

Силвия Предова

Скулптирането е най-новото умение, което е открила през това лято хасковската актриса Силвия Предова. От много години тя обича да изработва предмети от подръчни материали като хартиени ангели и кукли, за да внася красота в живота, но откриването на нови възможности е за нея като пътуване във времето, чрез което проявява дадените й от Господ дарби, споделя Силвия.

Докато била в родната си къща във видинското село Гомотарци край р. Дунав, актрисата изработила поилка за птици от стари гипсови тухли, стоящи от дълго време в двора й. На нея има каменни птички и роза. Птиците й са любими, особено врабчетата, на които актрисата се оприличава, защото те оцеляват при всякакви условия. От стар калъп за тухли е изработила и етажерка.

Фалшивата камина„Обичам да вдъхвам живот на старите предмети и материали“, разказва Силвия Предова и добавя, че всичко това й носи лично удоволствие. Започнала е да работи и с техниката декупаж, при която върху специална основа се лепят салфетки. Така е създала няколко картини върху нарязана стара дъска.

В родната си къща, в къта, където обича да пие кафе с приятелите си, актрисата си е направила сама и фонтанче. Забелязали красивите произведения в двора й, възрастните жени от селото започнали да й носят свои стари гърнета, които тя украсявала с цветя и им ги връщала.

Пак през това лято Силвия Предова си направила и фалшива камина в дома си в Хасково от тухли от стари акумулиращи печки. Идеята й хрумнала, докато четяла в интернет, че през предишния си живот е била вероятно строител. И тъй като строител е бил и дядото на актрисата, тя решила да опита способностите си и останала много доволна от резултата.

 Творенията на Силвия Предова  Творенията на Силвия Предова
 Творенията на Силвия Предова  Творенията на Силвия Предова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Naska
Naska
19.08.2011 15:22 15:22

Bravo Sisi, vazhishtavam ti se na talanta.

Творец
Творец
20.08.2011 9:05 9:05

Творецът си е творец!

zehra
zehra
10.12.2011 8:33 8:33

mnogo mi haresva prekrasno e

Back to top button