Регион

Крият 1 000 кутии цигари в картини с религиозни сюжети

Контрабанда 1050 кутии цигари без бандерол, укрити в картини с религиозни сюжети са конфискувани на на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Вчера около 03:00 часа през нощта митническите служители са спрели за проверка автобус с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България. 

При извършената щателна митническа проверка на пътниците в личния багаж на 48-годишна пловдивчанка са открити 40 картини с религиозни сюжети. В подрамките на 24 от тях са намерени 1050 кутии цигари без бандерол. В друга чанта на пътничката са открити и 10 кг. изсушен тютюн. Пред митническите служители жената е обяснила, че багажът й е бил предаден от мъж от Пловдив, за да го пренесе от Истанбул до града под тепетата, като за услугата са й платили 80 лв. Цигарите са иззети, а на пътничката е съставен акт за нарушение.

Над 10 акта за контрабанда на цигари съставят ежедневно митническите служители от „Капитан Андреево“, допълват от Агенция Митници. Близо 4 000 кутии са иззети от 95 преминаващи само за три дни, тъй като цигарите са били над нормата от две кутии за безмитен внос. По метода на анализ на риска при щателни митнически проверки са открили 25 725 кутии цигари.

Контрабанда Контрабанда

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button