Регион

Изписват и настаняват в бургаски болници ранените при автобусната катастрофа

Започна изписването на по-леко пострадалите при снощната автобусна катастрофа при свиленградското село Младиново.

Haskovo.info припомня, че тежкият инцидент стана около 18 часа на завой и мокър от дъжда път. Бургаският автобус, управляван от 51-годишен шофьор се е прибирал от екскурзия в Гърция и е паднал в дере. Загина 68-годишна жена, а 19 пострадали бяха настанени в болниците в Хасково, Свиленград и Харманли. 17 души изкараха нощта в кметството в Младиново.

Пътят остава затворен, като обходният маршрут е Изворово – Йерусалимово – АМ „Марица“ – Свиленград и обратно. Извършват се огледи и експертизи. Окръжният прокурор Иван Стоянов каза, че се работи по две версии, довели до катастрофата – човешка грешка или техническа неизправност. Първата регистрация на автобуса е преди 25 г., като е преминал технически прегледи през април и октомври.

Снимка: Сакар нюз

Девет от по-сериозно пострадалите са в МБАЛ – Хасково. Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов заяви, че всички са в стабилно състояние и без опасност за живота. На визитация мина и здравният министър д-р Асен Меджидиев, който след това каза, че пациентите се нуждаят преди всичко от психологическа подкрепа, каквато ще им бъде осигурена от болницата.

КатастрофаКметът на Бургас Димитър Николов пристигна сутринта в Хасково, за да види пострадалите. Николов каза, че част от пътниците вече са прибрани в Бургас. Багажът им е в полицията и хората могат да си го получат от там. Предстои логистична организация по преместването на пациентите в бургаските болници, за да бъдат по-близо до своите роднини.

Николов допълни, че екскурзията е била организирана, а водачът е много опитен в подобни екскурзии.

Жена загина, а 19 са в болница след катастрофата с автобуса край Младиново – ВИДЕО

Две са версиите за катастрофата с автобуса, всички ранени са в стабилно състояние – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button