Любопитно

Представят димитровградските творци в изложбата „Своя пътека“

Годишната изложба „Своя пътека“ с произведения на творци от Димитровград се открива на 15 декември от 17:30 часа в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, съобщават от общината.

Името на изложбата „Своя пътека“ е заимствано от стиха на Пеньо Пенев – „…всеки своя пътека си има…“. Експозицията е разнообразна като стилистика и жанр. Показват се творби в класическите жанрове живопис и графика, икони, приложни работи като скулптура, дърворезба, бижута, керамика и лампи.

Представени са както познати на публиката автори като Надежда Стойнева, Стефан Чурчулиев, Йордан Йорданов, Ивайло Господинов, Георги Георгиев, Ваня Илчева, Емилия Стоева, така и младите възпитаници на НХА – Стефани Колева – графика, Ния Господинова – керамика, Стефан Кузев – дърворезба. За първи път ще се покажат и приложните работи на Христо Тодев, който умело съчетава инженерното си образование с творчеството.

Изложбата ще продължи до 31 януари 2023 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button