Спорт

Хасково ще играе с Правец за Купата на баскетболната лига

Хасково ще играе с отбора на Правец на 1/8-финалите в турнира за Купата на Българската баскетболна лига.

През този сезон в турнира за Купата на ББЛ се записаха 19 отбора, като само 16 от тях могат да играят на осминафиналите. По тази причина бе решено да се проведе един предварителен кръг, в който шест от тимовете да се борят за последните три свободни места за Топ 16. Жребият не бе дирижиран, така че определянето на това кой тим от коя фаза на турнира ще стартира бе изцяло на случаен принцип.

Настоящият носител на трофея Балкан – 2 нямаше късмет, тъй като трябва да стартира още от първия кръг, а при евентуален успех, ще срещне лидера на Запад Миньор 2015. Финалистът от миналия сезон Олимпия Ямбол пък започва от осминафиналите и чака победителя от мача Академик Пловдив-2 – Ахил.

При успех над Правец хасковлии ще се изправят на 1/4-финалите срещу победителя от двойката между Спортист Своге и Чардафон.

Надпреварата ще стартира в началото на 2023 г., като двубоите от първия кръг ще са на 14 и 15 януари. На 11 и 12 февруари ще се проведат срещите от втория кръг, а от третия точно месец по-късно – на 11 и 12 март. Финалната четворка, която ще определи и носителя на трофея за сезон 2022/2023, е планирана за 15 – 16 април.

До момента Купата на ББЛ са печелили Балкан-2, Хебър и Спортист Своге.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button