Регион

Подменят уличното осветление в 6 хасковски села

Предстои подмяна на уличното осветление на 6 села в община Хасково.

Нови икономични LED лампи и рогатки ще бъдат монтирани в Конуш, Козлец, Големанци, Долно Големанци, Гълъбец и Текето. 797 е прогнозният брой на осветителните тела, които трябва да бъдат поставени.

За целта от общината обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя е на стойност 256 268 лева без ДДС, като офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 29 декември.

Преди това от общината проведоха обследване за енергийната ефективност на уличното осветление в Хасково и 33 села, като са изготвени доклади.

Сред целите на обществената поръчка са подобряване на уличното осветление в селата, повишаване на енергийната ефективност и намаляване консумацията на ток, създаване на комфортна среда за живот, намаляване на престъпността и страха от нея, посочват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Космонавт
Космонавт
13.12.2022 18:08 18:08

Ако забелязвате все села с кметове от ДПС

Milen
Milen
14.12.2022 10:59 10:59

Само на турските села – очевадно е! Защото гласуват за ДПС-то ли???

Back to top button