Любопитно

5 награди за „Колорит“ от национален конкурс

5 награди спечелиха художниците от хасковската школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева при читалище „Заря“ от националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“.

Школата изпрати за участие общо 13 рисунки. В първа възрастова група първо място спечели Косара Атанасова, а с поощрителна награда е Евгения Хаджиева. В трета възрастова група първото място е за Белослава Хаджиева, втора е Венелина Иробалиева, а с поощрителна награда е Вяра Христова.

Конкурсът се провежда всяка година и цели да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство. Организатор е Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

Това беше последният за годината конкурс за школа „Колорит“. Художниците вече се готвят за два от конкурсите през 2023 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button