Регион

Потвърдиха екстрадицията на издирвания за измама за 23 млн. долара в САЩ

Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Хасково, с което се допуска екстрадицията в САЩ на 59-годишния Метин Корос, който е с турско и германско гражданство.

Haskovo.info припомня, че Корос е обявен за международно издирване с червен бюлетин от Интерпол Вашингтон, САЩ. Арестуван е на 27 септември на влизане в страната през ГКПП „Капитан Андреево“.

Той се издирва за извършени в периода от юни до октомври 2018 г. престъпления пощенска измама, банкова измама и пране на пари. В Ню Джърси след предварителен договор с други лица, чрез изпращане на измамливи имейли, пощенски писма и съобщения е заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ, компания за рафиниране на петрол със седалище в Р Корея. С това е набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона долара, предназначени за компанията. За престъплението са предвидени до 30 г. затвор.

Според апелативните магистрати са налице всички изискуеми от Закона за екстрадицията основания за удовлетворяване на молбата за предаването на мъжа в САЩ. Срещу него там се води наказателно преследване. Той остава в ареста до екстрадирането му в Щатите. Решението на Апелативния съд е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button