Регион

Димитровградският съд потвърди глоба от 60 000 лв. за ТЕЦ-а

Димитровградският районен съд потвърди наказателно постановление в размер на 60 000 лв., издадено от директора на РИОСВ – Хасково срещу ТЕЦ „Марица 3“.

Глобата е за това, че на 25 март проверка е установила нарушение на условието за емисии в атмосферата на комплексното разрешително. То изисква всички емисии на вредни вещества от инсталацията да се изпускат в атмосферата организирано през комин със 100 метра височина.

Санкцията е обжалване от централата, като сред мотивите е, че липсва конкретна формулировка на нарушението. Спред съда обаче наказателното постановление е законосъобразно и издадено правилно. Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд.

Haskovo.info припомня, че след няколко обгазявания на Димитровград на 21 април от РИОСВ – Хасково наложиха на предприятието принудителна административна мярка. С нея беше спряна производствената дейност на горивната инсталация за електроенергия. Спирането е до ремонт на инстабацията.

От ТЕЦ-а обжалват заповедта в Хасковския административен съд, където делото временно е спряно заради друго производство във Върховния административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button