Хасково

Жена осъди болница за 20 000 лв. заради забравен в тялото й катетър

След 7-годишна съдебна сага жена от община Хасково осъди пловдивската болница „Св. Георги“ за 20 000 лв. с лихвите за претърпени болки и страдания.

През 2009 г. 50-годишната жена е претърпяла две операции в болницата, след което се е почувствала изключително зле. Посещавала е много лекари и здравни заведения, за да се установи причината за нейните страдания.

В крайна сметка през 2015 г. образно изследване направено във Франция показва, че в белодробната й артерия е заседнала близо 10-сантиметрова част от катетър. Последвала е много сложна операция за отстраняване на катетъра в Националната кардиологична болница, при която е било спряно кръвообращението на жената.

През 2015 г. е заведено делото срещу пловдивската болница, защото жената и нейният адвокат Марина Георгиева считат, че катетърът е останал в тялото й при лекарска грешка след една от двете операции там през 2009 г. В крайна сметка районният съд в Пловдив се произнася в полза на пациентката след извършени множество експертизи.

От болницата са обжалвали решението пред Пловдивския окръжен съд, който го потвърждава, а ВКС не го допуска до обжалване и така то влиза в сила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button