Хасково

Изхарчили сме повече ток през Новогодишните празници

Повече ток сме изхарчили по време на Новогодишните празници в сравнение с 2021 г., сочат данните на EVN.

В периода 31 декември 2022 – 2 януари 2023 г. клиентите на дружеството са консумирали общо 77 907 мегаватчаса електроенергия. Тези данни са по-високи спрямо стойностите за същия период година по-рано, когато са консумирани общо 76 367 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа е регистриран на 31 декември 2022 г., когато е достигнал 1 591 MW мегавата.

Посочените оперативни данни не могат да се отнесат автоматично към конкретен индивидуален случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална.

Haskovo.info припомня, че по време на Коледните празници консумацията на ток беше по-ниска в сравнение с предходната година.

От компанията напомнят, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция е по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

Фактори, влияещи върху консумацията на ток:

– индивидуален режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство
– използва ли се в имота електроенергия за отопление
– външна температура: понижението на външната температура с 1 градус увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%
– брой помещения в жилището, които се отопляват
– състояние на жилищната сграда/имот – налице ли са енергийноефективни мерки
– вид и брой на използваните електроуреди и техният клас на енергийна ефективност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button