Регион

Държавата поема дезинфекцията на границата, прекратяват договора на „златния гьол“ – ВИДЕО

Държавата ще поеме извършването на дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи на пункта земеделският министър Явор Гечев.

Той допълни, че е разпоредил да се пусне двумесечно предизвестие на частната фирма, която сега стопанисва „златния гьол“. Идеята е държавата да си влезе в собствеността. За целта ще бъде направена държавна фирма, която ще се управлява от 5 институции. Така се очаква държавата да управлява ефективно процеса и да стои монолитно на границата, допълни министърът.

Според него държавата има капацитета да се справи с тази дейност, която генерира милиони приходи. По думите на Гечев е удачно на този етап дезинфекцията да продължи.

От министерството посочиха, че към момента фито-санитарният контрол се извършва нормално, без да се образуват колони от чакащи камиони. Резултатите от пробите пристигали от софийската лаборатория за 24 часа, като през това време тировете изчаквали на паркинг извън пункта.

Предстои пускането на хранителен контрол и през жп транспорта. Ще бъде обявена нова обществена поръчка за цялостно оборудване на лаборатория на пункта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button