Хасково

Потвърдиха ареста за сириец, подслонил нелегални мигранти в Харманли

Хасковският окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Харманли за задържане под стража на 30-годишен сирийски гражданин.

Той е обвинен, че в периода от 24 до 26 декември в Харманли в съучастие с неустановени лица е подслонил нелегални мигранти – марокански граждани. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Извършеното сега деяние е в 3-годишен изпитателен срок на условна присъда за същото по вид престъпление. Сириецът има адрес в страната, но не се опровергава опасността да се укрие, защото познава каналджии и може да се възползва от това, посочват от съда.

До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което постановеното от него определение е потвърдено. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button