Хасково

„Възраждане“ събира подписи за Референдум за запазване на българския лев

Партия „Възраждане“ от днес започва да събира подписи за провеждането на Референдум за запазване на българския лев и в Хасковска област.

Желаещите могат да се подпишат в клубовете на партията в Хасково, Харманли, Димитровград, Свиленград и Тополовград, както и в кантората на адв. Ростислава Жекова в Хасково, тъй като от движение „Българско семейство“ подкрепят подписката.

Председателят на структурата на „Възраждане“ в Хасково Ясен Янев заяви, че целта е да се съберат 400 000 подписа в страната, за да се проведе референдум. От партията очакват да се включат 500 000 души.

Въпросът на референдума ще е „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 г.?“. Според партията до 20 г. страната ни няма да е готова за присъединяване в Еврозоната и приемане на еврото. От „Възраждане“ се притесняват, че с въвеждането на еврото ще се ускори инфлацията.

Ясен Янев заяви, че очаква да не може да се състави правителство след евентуалните избори през март. Неговата прогноза е, че референдумът може да се проведе с местните и нови парламентарни избори през есента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христов
Христов
11.01.2023 12:00 12:00

Хайде яхнаха идеята на доц. Сарийски. Не че е лоша инициативата за референдум. Кофти е да се използва като трамплин за предстоящите избори от партиите. В случая от Разграждане.

Анонимен
Анонимен
11.01.2023 13:43 13:43
Отговор до  Христов

Вие май доста ги „разбирате“ тия работи, А? „Яхвате“ тролската метла и лупинги правите? За ваше съжаление много хора вече са събудени!

NORDLAND
NORDLAND
11.01.2023 12:31 12:31

А за НАТО и ЕС кога?

Владо Черноземски
Владо Черноземски
11.01.2023 21:06 21:06

Да на Българския Лев

Back to top button