Хасково

Задържаният с килограм кокаин е трябвало да получи 3 000 евро

3 000 евро е трябвало да получи 26-годишният турски шофьор на тир Онур Таш за пренасянето на малко над 1 кг. кокаин за 121 440 лв. от Нидерландия до Турция.

Това стана ясно на съдебното заседание в Хасково по определяне на мярката му за неотклонение. Haskovo.info припомня, че мъжът беше задържан на 8 януари на ГКПП „Капитан Андреево“. Кокаинът беше открит в пакет в шофьорската кабина под пасажерската седалка.

След като митничарите намериха дрогата Таш побягна към Турция, но беше задържан. В джоба на якето му бяха открити 21 грама марихуана, за които той казва, че са били за лична употреба. Тестът е отчел, че шофира под въздействието на канабис.

КокаинОнур Таш заяви пред съда, че се е съгласил да пренесе пакета, защото баща му се нуждаел от пари за операция. Той изрази съжаление за стореното, не знаел какво точно има в пакета и поиска по-лека мярка.
От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“, защото има обосновано предположение, че шофьорът е извършил престъпленията, в които е обвинен и може да се укрие.

Адвокатът му се обяви за по-лека мярка, която в комбинация със забрана за напускане на страната би гарантирала явяването на водача пред съда в същинското производство.

В крайна сметка съдът остави Онур Таш в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button