Хасково

Засадиха елхички в парк „Ямача“ с призив за профилактични прегледи

Акция по засаждане на елхички се проведе до стадион „Хасково“ в парк „Ямача“.

Организатори са Сдружение „Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ и доброволци с подкрепата на Община Хасково. Проявата е под мотото „Елхички за нашите звездички“.

ЕлхичкиПредседателят на сдружението Минка Арабаджиева обясни, че идеята се е зародила в навечерието на коледно-новогодишните празници, когато на хората им липсват техните покойни роднини. Сега идеята е елхичките да им напомнят за тях. Заупокойна молитва отслужи отец Димитър от църквата „Свети Георги“.

ЕлхичкиАрабаджиева напомни, че януари е посветен на борбата срещу рака на маточната шийка и призова жените да си направят профилактични прегледи.

В акцията по залесяването се включиха кметът Станислав Дечев, заместникът му Динко Тенев, общинските съветници Георги Пеев, Йозджан Мехмед и граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боби
Боби
14.01.2023 13:01 13:01

Тази организация извършва ли някаква дейност или само точи пари от проекти? Офисът е винаги заключен.

Back to top button