Регион

55 000 ментета хванаха на Капитан Андреево

Близо 55 000 ментета, по-голяма част от които текстилни изделия, чанти, обувки и парфюми, са хванати за две седмици през януари на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

В началото на месеца при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция са открити 27 536 артикула с логата на световноизвестни марки. Стоките са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост.

При един от случаите на 4 януари около 23:30 часа на пункта пристигнал товарен автомобил с румънска регистрация. Шофьорът – български гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Чехия.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митничарите установяват, че в 120 колета се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 12 939 артикула, по-голяма част от тях текстилни изделия, както и 492 чанти и 163 чифта обувки.

Няколко часа по-рано в друг товарен автомобил с румънска регистрация са открити 14 597 артикула, по-голяма част от които мъжко и дамско бельо, тениски, блузи с логата на над 10 марки. Камионът, управляван от български гражданин е превозвал стоката от Турция за Чехия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button