Хасково

Няма данни за кражба от дома на жертвата в Гарваново

Няма данни 30-годишният Александър Александров да е откраднал нещо от дома на убития Атанас Николов на 67 г. от хасковското село Гарваново.

Това стана ясно на днешното дело за определяне на мярката му за неотклонение. Все още не са готови експертизите, но по първоначална информация Александър не е бил пиян в нощта на убийството. Според разследващите той не пиел алкохол.

Мъжът е неосъждан, но е глобяван за шофиране на нерегистриран автомобил. Ако бъде признат за виновен за убийството, извършена с изключителна жестокост го грози лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Haskovo.info припомня, че убийството беше извършено на 16 януари. Тялото на жертвата беше открито в дома му от съседи. Часове по-късно полицията задържа Александър в Благоевград, където той е работил преди Нова година в обувна фабрика и се е запознал с жена. На познати казал, че заминава за чужбина.

След задържането му е направил самопризнание и е казал, че е убил Атанас с брадва. Причина за свадата била, че той поискал заем от 200 лв., който му бил отказан. След като излязъл от дома на жертвата си Александър заключил и изхвърлил ключовете и брадвата, които вече са открити. Камера от съседна къща го е заснела да излиза на улицата.

Прокуратурата поиска днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, защото е на лице обосновано предположение, че той е извършител на убийството и има реална опасност да се укрие или извърши престъпление.

Адвокатът на Александър поиска по-лека мярка, защото клиентът му съдейства на разследващите и е с чисто съдебно минало. Освен това той има две малки деца, за които да се грижи. Обвиняемият също поиска от съда по-лека мярка.

В крайна сметка магистратите го оставиха в ареста заради обоснованото предположение, че е извършител на убийството и опасността от укриване и извършване на престъпление. За децата му пък се грижела основно майка му защото той често отсъствал от селото и страната.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Убиха възрастен мъж в Гарваново, издирват извършителя

Задържаха убиеца на мъжа в село Гарваново

Убийството в Гарваново е заради отказан заем от 200 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button