Спорт

Григор Димитров отстъпи пред Новак Джокович в 3-часова битка

Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Хасковлията отстъпи с 6:7(7), 3:6, 4:6 пред деветкратния шампион Новак Джокович (Сърбия). Срещата продължи 3 часа и 6 минути, съобщават от федерацията.

Димитров изигра страхотен първи сет, но го загуби драматично след 78 минути игра. Григор допусна пробив още в първия гейм на мача. При 3:5 той спаси три сетбола на собствен сервис, а след това проби за 5:5. При 6:5 Григор изпусна два сетбола при сервис на Джокович и така се стигна до тайбрек. В него Гришо обърна нещата от 3-5 и стигна до сетбол при 7-6. Джокович обаче не трепна и успя да спечели с 9-7 точки.

Вторият сет беше решен от един пробив в полза на Джокович за 4:2. Българинът изостана с 0:3 в третия сет, но успя да върне един пробив за 1:3. Последва нова размяна на пробиви 2:4. До края нови пробиви нямаше и Джокович затвори мача с 6:4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button